Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Volwassenen

In Vlissingen wonen veel senioren. De komende jaren zal dit aantal alleen nog maar stijgen. Als we als Vlissingen in beweging kijken naar het onderwerp ‘sport en bewegen’, dan moet er meer aandacht komen voor deze doelgroep. Niet alleen het stimuleren tot bewegen is heel belangrijk. Ook het aanbod bij lokale sportaanbieders zal de nodige aandacht krijgen.

Belastbaarheid

Beweegaanbod voor senioren kent een andere prioriteit dan sport en bewegen voor jongere mensen. Het lichaam heeft verschillend per deelnemers een beperkte belastbaarheid. De belastbaarheid is niet bij iedereen hetzelfde en de trainer/docent zal daar dan ook rekening mee moeten houden.
Ook het sociale aspect is een heel belangrijke. Niet alleen de sportbeoefening maar juist het kopje koffie en het samenkomen, is voor veel mensen de mogelijkheid tot sociaal contact. Uit deze wekelijkse sportmomenten groeit vaak ook een andere afspraak, waardoor de deelnemers meer dan eens andere mensen treffen.

Aanbod

Is er genoeg aanbod voor deze doelgroep in Vlissingen? En is het aanbod dan ook kwalitatief goed en aangepast aan de fysieke mogelijkheden? En kent de sportaanbieder de specifieke kenmerken van deze doelgroep?
In september en oktober 2013 heeft de cursus ‘Senioren in de sportvereniging’ plaatsgevonden in Vlissingen. Hier deden 20 deelnemers aan mee, verdeeld over 13 verschillende organisaties.

Beweegwijzer

Bent u op zoek naar een sport en of beweegaanbod speciaal voor deze doelgroep? Neem dan een kijkje in de Beweegwijzer. 
Bent u actief als vrijwilliger in een sportorganisatie? Controleer dan of uw aanbod al in de Beweegwijzer staat.

 

Fotoalbum

|