Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Vlissingen in Beweging

LoKust Lacrosse traint bij HC Walcheren

Gepubliceerd op 28 januari 2021
2 spelers op een veld

De stoere teamsport traint met het jeugdteam op de woensdagavond vanaf 18.00 uur!
In 2020 werd een nieuwe teamsport in de regio geïntroduceerd: Lacrosse. In parken, op scholen tijdens gymlessen, op het strand en via kleine toernooien hebben honderden kinderen de sport leren kennen.

HC Walcheren

Vanaf 2021 heeft deze stoere sport bij hockeyvereniging HC Walcheren zijn plaats op de woensdagavond. De jeugd van 9 tot 18 jaar traint van 18.00 tot 19.30 uur. Iedereen is vrij om eens kennis te komen maken. Wel graag eerst aanmelden!

Lacrosse

De van origine Amerikaanse indianensport wordt gespeeld met een stick met een netje bovenaan. Het is een combinatie van (ijs)hockey en American football. Door een hard rubberen bal over te spelen, kan er razendsnel gescoord worden.

Samenwerking

Initiatiefnemer D. Sterenborg over de samenwerking met de hockeyvereniging: "We zijn heel blij met de samenwerking en bieden hiermee een breder sportkeuzepalet aan in Zeeland. De sport is snel aan het groeien in onze regio, met startende teams in Bergen op Zoom waarmee samenwerking is gevonden. De sport kun je een maand gratis uitproberen en daarna tegen sterk gereduceerd tarief!" 
Met meer dan 10 jaar ervaring, functioneert Sterenborg nu ook als hoofdtrainer en inspirator voor de volgende generatie in Zeeland. "Wanneer de maatregelen het toestaan, breiden we uit met de volwassenteams. Lat het vooral weten wanneer je geïnteresseerd bent!"

Proef

Dit is een pilot. In de zomer van 2021 wordt geëvalueerd of lacrosse ook volgend seizoen op de club gespeeld kan worden. Meer weten over deze stoere sport? Neem dan een kijkje op de website www.nederlandlacrosse.nl

Meer informatie

  • Contactpersoon: D. (Daniël) Sterenborg;
  • Telefoonnummer: (06) 40 03 66 39;
  • E-mail: info@lokustlacrosse.nl;
  • Instagram en Facebook: @lokustlacrosse.