Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Vlissingen in Beweging

Zwemvaardigheid

In een waterrijke omgeving als Zeeland is het heel belangrijk dat ieder kind kan zwemmen. Diploma A en B is voldoende om een kind zwemvaardig te krijgen. De ideale leeftijd voor kinderen om te leren zwemmen, is wanneer ze in groep 2 en 3 zit van de basisschool zitten.

Wat is zwemvaardig?

Zwemvaardig betekent dat een kind kan zwemmen, zichzelf veilig voelt in het water en niet het risico loopt te verdrinken als het plotseling in het water terechtkomt.

Waar kunnen kinderen leren zwemmen?

Er wordt in verschillende zwembaden in Zeeland zwemles gegeven. Kinderen kunnen voor het betalen van zwemles in aanmerking komen voor een financiĆ«le vergoeding vanuit het Jeugdsportfonds. In de bijgevoegde flyer staat meer informatie over de regeling van het Jeugdsportfonds. De regeling vergoedt het totale pakket: het A en B diploma.

Promotiefilm over zwemmen in Vlissingen

In bijgevoegd filmpje van 5 minuten krijgt u meer informatie over het belang van goed kunnen zwemmen en wat zwemmen in Vlissingen zo leuk maakt. De film is geschikt om af te spelen met Windows Media Player.
Reporter Lianda de Lange en haai Zed maken een rondje door Vlissingen. Zo vertelt Nederlands kampioene Marleen Veldhuis tijdens een training in het Vrijburgbad in Vlissingen, hoe belangrijk het is om goed te leren zwemmen. En hoeveel plezier zwemmen geeft, voor zowel jong als oud. Daarnaast wordt er kort stilgestaan bij de schoolzwemkampioenschappen voor de groepen 5 tot en met 8. 
Ook hoofd Strandwacht Albert Dijkstra van zwempost Vlissingen benadrukt hoe belangrijk het is, om in ieder geval de basisvaardigheden van het zwemmen goed te beheersen. Want zwemmen in zee is toch weer anders dan zwemmen in een zwembad.  
En wilt u zich eens meten met anderen? Dan kunt u terecht bij de zwemverenigingen in Vlissingen. 

 

Downloads
Titel Type Download
Flyer_Jeugdsportfonds   Download