Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Vlissingen in Beweging

Zeeuws sportakkoord

Op 29 juni 2018 heeft de Minister voor Medische Zorg en Sport de heer B. Bruins, het eerste Nationale Sportakkoord getekend: ‘Sport verenigt Nederland’. Hij deed dit samen met vertegenwoordigers van de sport, gemeenten en andere organisaties op dit gebied. De totstandkoming van het Nationale Sportakkoord was de aanleiding voor Zeeuwse gemeenten en de Provincie Zeeland om elkaar op te zoeken en het initiatief te nemen om te komen tot een ‘Zeeuwse Sportakkoord’.

Zeeuws Sportakkoord 2019-2023

De organisaties die het Zeeuws Sportakkoord ondertekenen, spreken daarmee uit dat zij ieder voor zich en waar mogelijk met elkaar samenwerken om de ambities in het Zeeuws Sportakkoord te realiseren. Daarmee laten de partijen zien, dat zij zich gezamenlijk in willen spannen voor optimale sport- en beweegmogelijkheden voor iedere inwoner in Zeeland. Iedereen die zich in de ambities van het Zeeuws Sportakkoord herkent, kan zich aansluiten en een bijdrage leveren.

Ruimte voor nieuwe initiatieven

In het Zeeuws Sportakkoord is er veel ruimte voor nieuwe initiatieven en activiteiten. Ook wanneer lokale, regionale of landelijke ontwikkelingen daar aanleiding toe geven. Dit betekent dat tijdens de looptijd van het akkoord nieuwe partners aan kunnen sluiten, als zij het Zeeuws Sportakkoord onderschrijven en bereid zijn een wezenlijke bijdrage te leveren.
Het Zeeuws Sportakkoord trad op 7 maart 2019 in werking en loopt tot en met 31 december 2023.

Downloads
Titel Type Download Lees voor
Zeeuws_Sportakkoord_2018 Download Lees voor