Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Logo van Vlissingen in Beweging

Vlissingen in beweging nieuwe koers

De activiteiten van Vlissingen in beweging richten zich op:

  • Sportkennismakingsactiviteiten;
  • Elke dag bewegen;
  • Gezonde actieve leefstijl.

Veel kinderen sporten, bewegen en/of gaan naar een sportaanbieder. Maar er zijn ook kinderen die nog niet voldoende bewegen of actief zijn bij een sportaanbieder.

Focus

We focussen ons op kinderen die nog niet zijn aangesloten bij een sportvereniging en/of te weinig bewegen. Dit door sport(kennismakings)activiteiten aan te bieden in een vorm die aansluit bij de doelgroep. Deze worden vaak uitgevoerd door studenten waar sportaanbieders bij betrokken zijn of door sportaanbieders waar studenten bij betrokken zijn.

Doel

Het doel is toewerken naar structurele activiteiten: hierdoor ontstaat een gezamenlijk belang en samenwerking. Deze vorm van kennismaking zal minder op de aantallen gefocust zijn, maar meer op de kwaliteit van sportkennismaking, elke dag bewegen en een gezonde en actieve leefstijl.
Ook wordt er nadrukkelijk samengewerkt met het onderwijs en de inzet van de leerlingen en studenten. Dit laatste in de vorm van stageopdrachten en onderzoeken. 

Wijkgerichte aanpak

We kiezen voor een wijkgerichte aanpak. In iedere wijk is de situatie anders en hebben de inwoners andere behoeften. Samen met de wijk zoeken we naar de meest geschikte aanpak om te werken aan sportkennismakingsactiviteiten, 'elke dag bewegen' en een gezonde actieve leefstijl.
We werken vanuit een basis die in iedere wijk wordt ingezet.